wmyl_forza hero image

Forza Football

Forza Footballs vision är att göra fotbollsvärlden till en bättre plats, för alla.

Det gör man genom Live score, omröstningar, notiser och videoklipp med höjdpunkter från mer än 560 fotbollsligor och cuper i hela världen. Forza Footballs app har ca 2 miljoner användare i veckan, appen listar upp allt som har med fotbollsstatistik att göra. Dem samlar även in fansens åsikter och ser till att göra deras röst hörd.

De behövde en ny sajt för att matcha deras identitet som är lekfull och flexibel – precis som dem själva. We made you look fick i uppdrag att designa och utveckla deras nya hemsida.

Kolla in deras nya sajt som vi är superstolta över här: forzafootball.com

Uppdraget

Forzas Footballs nya prisvinnande identitet är välarbetad, färgglad och lekfull. Detta speglades dock inte på deras gamla sajt. We made you look fick då i uppdrag att designa och utveckla en ny webbplats som matchar deras nya identitet bättre.

Att skapa en traditionell design var därför inte något som kändes rätt för Forza utan vårt fokus var att skapa en innovativ och kreativ upplevelse som fångar användarens uppmärksamhet och bjuder in till glädje och gemenskap, precis det Forza står för.

Bilderna utgör en stor del av designen då Forzas bildmanér innehåller riktiga människor som verkligen älskar fotboll. Att lyfta fram bilderna på sajten kändes som en självklarhet för att förmedla deras gemenskap och kärlek till sporten. Designen gjordes i sketch och presenterades som en klickbar prototyp i Invision.

wmyl_forza_buffer

Tekniskt

Sajten är byggd i CMSet WordPress där fokus har varit på att skapa något som är enkelt att administrera. När du landar på forzafootball.com möts du av en video som skapar en härlig känsla redan från start. Animationer, stora som små och andra effekter utgör en stor del på sajten. Detta implementerades för att spela på Forzas lekfulla sida och skapa en sajt med mer liv.

Webbplatsen är uppbyggd på moduler vilket gör det enkelt för redaktören att skapa upp nya, unika sidor på sajten – mer frihet helt enkelt.

Är du intresserad av ett liknande projekt?

Kontakta oss redan idag och diskutera din idé med oss!

Kontakta oss